انواع پمپ ها

هلدینگ مهندسی بازرگانی آتی تابناک سپند در راستای تأمین قطعات و تجهیزات خط تولید صنایع مختلف اعم از غذایی، لبنی، نوشیدنی، دارویی و آرایشی، نفت و پتروشیمی، صنایع فولاد و استیل، بی وقفه گام بر می دارد.

تأمین انواع پمپ ها و قطعات یدکی  آنها از برندهای معتبر جهانی، بیش از 10 سال است که در لیست خدمات این شرکت قرار دارد. با افتخار آماده خدمات رسانی هستیم.

در ادامه مختصری در مورد انواع پمپ ها مطالبی جمع آوری کرده ایم. برای اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

در اینجا می توانید فرم سفارش پمپ درخواستی خود را پر کرده و برای ما بفرستید.

پمپ ها و طرز کار آنها:

پمپ یک دستگاه مکانیکی است که برای انتقال مایع از نقطه ای به نقطه ی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. برای این انتقال مایع، دستگاه به انرژی نیاز دارد؛ تأمین انرژی می تواند توسط یک موتور الکتریکی، یا موتور I.C و یا توربین یا موتور بخار انجام گیرد.

انرژی مورد نیاز برای پمپاژ مایع، به پارامترهای ذیل بستگی دارد:

  • مقدار مایع
  • طول مسیری ( هِد Head )  که مایع می بایست طی کند
  • ویسکوزیته مایع

طرز کار و شیوه پمپ کردن مایعات باعث بوجود آمدن دو نوع مختلف پمپ شده است؛

پمپ های دینامیکی:

در پمپ های دینامیکی با انتقال انرژی جنبشی به مایع توسط قطعه ای بنام پروانه (Impeller) پمپاژ صورت می گیرد؛ بنابر نوع عملکرد، پمپ های دینامیکی مختلفی وجود دارند: پمپ های سانتریفیوژ، پمپ های سانتریفیوژ عمودی، پمپ های سانتریفیوژ افقی، پمپ های شناور، پمپ های آتشنشان،...

در ادامه به بررسی انواع پمپ های دینامیکی می پردازیم؛

پمپ های سانتریفیوژ (Centrifugal Pumps):

پرکاربردترین پمپ ها، پمپ های سانتریفیوژ هستند؛ شیوه کار ساده، قدرت، کارآمدی  و قیمت به نسبت ارزان،  سبب محبوبیت این نوع پمپ ها در سراسر جهان شده است.

زمانی که پمپ در حال کار است، فشار مایع از ورودی پمپ به خروجی آن، افزایش می یابد؛ این تغییر فشار باعث هدایت مایع در سیستم می شود.

این نوع پمپ ها با نیروی مکانیکی ای که از موتور الکتریکی برای چرخش پروانه (Impeller) می گیرند، تقویت می شوند. جریان مایع به مرکز پروانه وارد و توسط تیغه ها (Blade) خارج می گردد. این نیروی گریز از مرکز سرعت مایع را افزایش و آن را وارد Volute Chamber یا Diffuser Vanes می کند و سبب تبدیل انرژی جنبشی به فشار می شود. فشار در مایع سبب حرکت خود به خود آن در لوله ها تا نقطه تحویل می گردد.

ممکن است بیش از یک پروانه در شفت یکسان (The same Shaft)  و پوشش مشابه (similar Casing) کار کند که بر این اساس پمپ های سانتریفیوژ دو مرحله ای Two-Stage) سه مرحله ای (Three-Stage) و یا چند مرحله ای (Multi-Stage) بوجود می آیند.

پمپ های سانتریفیوژ

پمپ های سانتریفیوژ عمودی (Vertical Centrifugal Pumps):

به این نوع پمپ ها کانتی لور (Cantilever) نیز می گویند. پمپ های کانتی لور از شفت منحصر به فرد و طراحی یکسان استفاده می کنند که باعث می شود حجم، درون پیت (Pit) ریخته شود چون بیرینگ (bearing) خارج از پیت است. در این نوع پمپ ها ظرف پرکننده ای وجود ندارد که شفت را بپوشاند اما در جای خود از یک بوش دریچه (throttle Bushing) استفاده می کنند.

کاربرد معمول این نوع پمپ ها شستن قطعات است.

پمپ سانتریفیژ عمودی

پمپ های سانتریفیوژ افقی ( Horizontal Centrifugal Pumps):

این نوع پمپ ها شامل حداقل دو پروانه یا بیشتر هستند و برای پمپاژ استفاده می شوند. هر مرحله اساساً یک پمپ تقسیم است.

تمام مراحل در محفظه مشابه و روی شفت یکسان هستند. در یک شفت افقی حداقل 8 مرحله اضافی می توان سوار کرد. هر مرحله تقریباً بطور مساوی هِد (طول مسیر پمپاژ) را افزایش می دهند.

پمپ های چند مرحله ای، در پروانه اول  می توانند تک ساکشن یا دو شاکشن، باشند.

در این نوع پمپ، انواع پمپ ها می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

پمپ های سانتریفیوژ افقی

پمپ های شناور( Submersible Pumps ):

به این نوع پمپ ها، پمپ های آب طوفان (Stormwater)، پمپ های فاضلاب و یا پمپ های سپتیک (septic) نیز گفته می شود. بیشتر در خدمات ساختمانی ، برنامه های بازیافت خانگی، صنعتی، تجاری، روستایی، شهری و یا بازیافت آب باران استفاده می شوند.

پمپ های شناور

پمپ های آتشنشان (Fire Hydrant Systems):

پمپ های آب با قدرت بالا هستند و برای افزایش ظرفیت آتش نشانی و افزایش نیرو در خدمات آبیاری استفاده می شوند.

کاربردهای این پمپ ها بیشتر آبیاری و انتقال آب است.

پمپ های آتشنشان

پمپ های جابجایی مثبت (Positive Displacement Pumps):

با فشار دادن فیزیکی مایع ( جابجایی ) پمپاژ انجام می شود و شامل انواع پمپ های دیافراگمی (Diaphragm Pump)، پمپ دنده ای (Gear Pump)، لوب پمپ (Lob Pump) ، پریستالتیک (Pristaltic Pump)  و پمپ های پیستونی (Piston Pump) هستند.

پمپ های دیافراگمی (sDiaphragm Pump):

به پمپ های دیافراگمی، پمپ AOD، پمپ پنوماتیک یا پمپ AODD نیز گفته می شود. عمدتاً در کارخانه های معمولی، صنعتی، و یا معدنی استاده می شوند.

این پمپ ها در مناطقی که برق در دسترس نیست یا مناطق با شرایط ناپایدار و یا قابل احتراق استفاده می شوند. پمپ های AOD یا دیافراگمی برای انتقال مواد شیمیایی، غذایی یا معدنی بکار می روند.

پمپ های پنوماتیک، پمپ های پاسخ دهنده هستند و دارای دو دیافراگم می باشند که با هوای فشرده کار می کنند. ولوهای انتقالی متناوباً هوا را به سمت دو دیافراگم اعمال می کنند. هر دیافراگم شامل مجموعه ای از ولو های توپی (ball Valve) یا چک ولو (Check Valve) هستند.

پمپ های دیافراگمی

پمپ های دنده ای (Gear Pump):

پمپ های دنده ای نوعی پمپ جابجایی چرخشی مثبت هستند و در هر دور، مقداری از مایع پایدار را تحریک می کنند. پمپاژ در این نوع پمپ ها توسط قطعات داخلی و خارجی مِش انجام می گیرد.

پمپ های دنده ای قادر به پمپاژ های فشار بالا و مایعات غلیظ هستند. در سیستم پمپ های دنده ای ولو یا ایمپلر وجود ندارد. بنابراین برای پمپاژ مایعات غلیظ و روغن ها مناسب هستند. 

پمپ های دنده ای

پمپ های پریستالتیک (Prestaltic Pump):

پمپ های پریستالتیک یا پمپ های لوله ای نوعی از پمپ های جابجایی مثبت هستند و بیشتر در صنایع شیمیایی، غذایی و تصفیه آب، مورد استفاده قرار می گیرند.

پمپ های لوله ای نوعی جریان پایدار برای اندازه گیری و ترکیب ایجاد می کنند و قادرند مایعاتی چون خمیردندان و انواع مواد شیمیایی را جابجا کنند.

پمپ های لوله ای

پمپ های لوب (sLobe Pump):

لوب پمپ ها، پمپ هایی هستند با کارایی بالا، ضد زنگ، مطمئن و بهداشتی؛ قادرند مایعات غلیظ و مواد جامد را جابجا کنند بدون اینکه به ماده صدمه ای بزنند.

طرز کار لوب پمپ ها می تواند مانند پمپ های دنده ای باشد اما در لوب پمپ ها، لوب ها هیچ تماسی با هم ندارند و علاوه بر این دارای اتاق پمپاژ هستند که در مقایسه با پمپ های دنده ای برتری دارند چون به آنها امکان انتقال مواد آبکی را می دهد.

پمپ های لوب از جنس استنلس استیل( Stainless Steel ) و بسیار صیقلی (Polished) هستند.

روتاری لوب پمپ

پمپ های پیستونی (sPiston Pump):

پمپ های پیستونی هم از خانواده پمپ های جابجایی مثبت هستند که در آنها سیل (Seal) های فشار بالا از طریق پیستون پاسخ می دهند. این پمپ ها در سیستم های آبیاری و سیستم هایی که به تحویل و فشار بالا و مطمئن نیاز دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

از پمپ های پیستونی در انتقال شکلات، مواد شیرینی، رنگ، و ... استفاده می شود.

پمپ های پیستونی

 

ما همراه با شریک و سازنده اروپایی خود در ارائه انواع پمپ های صنایع مختلف با قیمت مناسب و کیفیت بالا مطابق با استانداردهای اروپایی، در خدمت صنعت کشور هستیم.

در اینجا می توانید فرم سفارش پمپ درخواستی خود را پر کرده و برای ما بفرستید.

با ما در ارتباط باشید.